11/23/2008

Beginners : İlk Takım

Evet uzun maratonumuza başladık. Takımımız hali hazırda geniş bir kadro ile önümüzde. Ama o da nesi ? Bu adamların bir sürü özelliği var ve çoğu da berbat - zayıf civarında. Endişelenmenize gerek yok. Doğru bir oyun planı ile bulunduğunuz felaket durumdan kurtulmanız çok kolay.

Öncelikle ilk adım, kim pas atacak, kim şut atacak, kim kaçan şutu yakalayacak, kim savunmayı gerçekleştirecek. Başarıya giden her takımda olduğu gibi hücum ve savunma bir bütündür ve özellikle savunmayı herkesin yapması gerekir. Ancak 4.ligte daha dün kurulmuş bir takım olarak bizim böyle bir lüksümüz yok.

Başlangıç yetenekleri olarak standart oyuncuların 'iyi' yeteneklere sahip olanları tutmakta fayda var. Diğer oyuncuların çoğunu göndermek zorunda kalacağız maelesef.

Eğer ilk ekibimizi ayıkladıysak önümüzde iki transfer yapma olasılığı var demektir. Unutmayın ben sadece örnek veriyorum. Her takım yapısına göre transfer politikanız değişebilir.

Şu an için elinizde olması gereken / yeterli oyuncu tipleri :

OYUNKURUCU (PG) : dış defans : iyi , pas verme : iyi , top tutma : vasat
ŞÜTÖR GARD (SG) : uzaktan şut : iyi , top sürme : vasat , içerden şut : zayıf , dış defans : vasat
KISA FORVET (SF) : uzaktan şut : vasat , dış defans : vasat, ribaunt : zayıf , diğer özellikler korkunç olmamalı.
UZUN FORVET (PF) : içerden şut : vasat, ribo : iyi , iç defans : vasat
PİVOT (C) : içerden şut : iyi içeriden defans : iyi, ribaunt : iyi

Evet yukarıdaki yetenekler oyuncuların mevkileri için ilk yapmaları gereken şeylerin bir listesidir adeta. Bakarsanız PG'ler için hiç şut istisnası kullanmadım veya SG ve SF için pas ve top tutma. Aslında tüm özellikler her oyuncu için belli bir düzeye kadar gerekli olsa da başlangıç için temeli iyi oturtmak adına bunlar aklımızda kalmalı..

Hiç yorum yok: